انجمن کلیمیان تهران
   

   

 

هارون يشايايي
ارديبهشت 80

اشاره: به دنبال درج خبري در روزنامه حيات نو در مورخ 23 فروردين ماه سال جاري تحت عنوان «اعراب را را موشكباران كنيد» انجمن كليميان تهران جوابيهاي به قلم هارون يشايايي، رييس اين انجمن براي روزنامه فرستاد و در آن به سخنان حاخام ارتدوكس افراطي اسراييل، «اووديا يوسف» تاخته است. مشروح اين جوابيه را بخوانيد.

 

* * *

بي ترديد آقاي «اووديا يوسف» دنيا را از پشت عينك سياه دودي raybon خودش مي بيند، سياه و تاريك از پشت شيشه هايي كه با استفاده از پيشرفته ترين تكنولوژي آمريكايي ساخته شده است ...!

Yusef

او امروزه به جز لباسهاي فاخر قشري ترين روحانيون ارتدوكس افراطي يهوديان اشكنازي، نشانه اي از روحاني بودن و يهودي بودن خود ندارد و بيشتر نقش يك رهبر سياسي را در معادلات و مجادلات گروههاي صهيونيستي بازي ميكند. يعني هر طرف برايش با صرفه تر باشد جانب همان طرف را ميگيرد و اخيرا با اظهار نظرهاي حيرت انگيزش همه را به تعجب وا ميدارد.

ايشان هفته گذشته در نطق مشروحي خواهان نابودي كامل فلسطيني ها و اعراب شده و به طور كلي مدتي است حلال و حرام دانستن كشت و كشتار مردم اعم از مسلمان و يهودي را حق خود قلمداد كرده و بر مبارزان فلسطيني توهينهاي فراوان روا داشته و كاملا نژادپرستانه دستور قلع و قمع مردم فلسطين و اعراب را صادر كرده است.

همين جا بايد يادآور شوم كه حدود يك ماه قبل همين آقا به مناسبتي، آب تطهير بر جنازه نازيهاي هيتلري ريخته و مدعي شده كه هيتلر با تاييد فقهي در جريان جنگ دوم جهاني يهودي كشي راه انداخته بود و هيتلر هيچ تقصيري نداشت، بلكه اين كودكان و زنان يهودي بودند كه كفاره گناهان خود را دادند و اضافه كرده بود كه از جريان كشتار يهوديان به وسيله نازيها هيچ ناراحتي و دلتنگي ندارد.

اين در شرايطي است كه آقاي «اووديا يوسف» در تمام كابينه هاي دولت اسرائيل شركت ميكند و بابت راي در مجلس به نفع اين و آن حق حساب خود را ميگيرد.

نگاهي به ارتباط جريان صهيونيستها و بعضي جنبه هاي موضع گيري «اووديا يوسف» و روحانيون يهودي از اواخر قرن نوزدهم تا امروز شايد پاسخگوي بعضي ابهامات باشد.

تفكرات صهيونيستي چون ساير ايدئولوژيهاي غربي مثل سوسياليست- كمونيست-آنارشيست- فاشيست و ... در نيمه دوم قرن نوزدهم شكل گرفت و اصولا خصلت ديني نداشت و رهبران اوليه آن عموما يهوديان لاييك تحت تاثير تحولات فكري در اروپا بودند. تا اين كه اولين كنگره صهيونيستها در سال 1897 در شهر بال سويس گشايش يافت، در اين كنگره براي اولين بار به ريشههاي يهوديت توجه فراوان شد و از رهبران مذهبي يهودي براي شركت در كنگره دعوت به عمل آمد و از اولين قدم تناقضي اساسي در اقدامات بعدي صهيونيستها آشكار گرديد، و آن اين كه گروهي از يهوديان لاييك با استفاده از اعتقادات ديني مردم ميخواستند فرامين تورات را كه هرگز آن را نخوانده بودند به اجرا درآورند و البته تاييد مقامات مذهبي در اين مرحله را لازم ميدانستند و در اين راه جديت فراوان نمودند ...!

«احدها عام» روحاني سرشناس يهودي كه در كنفرانس بال شركت داشت خود را از كنگره و فعاليتهاي صهيونيستي جدا نمود و اعلام كرد صهيونيستها در كنگره ما را فريب دادهاند، سير تحولات ارتباط صهيونيستها با روحانيون بعد از كنگره بال و تشكيل حكومت اسراييل جالب توجه است.

يك گروه از روحانيون يهودي از ابتدا حساب خود را از صهيونيستها جدا كردند و در مقابل آن ايستادند و اقدامات عوامل صهيونيستي را كفر و ظلم مطلق تلقي نمودند. به طور مثال جريان روحانيون «ناتوراكارتا» كه يك جريان مذهبي يهودي شديدا ضد صهيونيستي است و نمايندگان آن به ايران هم سفر كردهاند و امروز هم در آمريكا در مبارزات مسلمانان و ساير مردم عليه صهيونيستها و دولت اسراييل شركت فعال دارد، ادامه مخالفت اين گروه از روحانيون يهودي با صهيونيستهاي سياست باز و فريبكار است.

گروه ديگر روحانيوني بودند كه فرصت طلبي پيشه كردند و با توجه به قدرت فراوان لابي يهوديان در آمريكا و سياست تقويت حكومت اسراييل در منطقه از طرف امپرياليستها، هر چه توانستند خود را به مركز قدرت صهيونيستها نزديكتر كردند و اعتقادات مردم يهود را چون ابزاري براي توجيه اقدامات ستيزه جويانه و نژادپرستانه صهيونيستها به كار گرفتند.

آقاي «اووديا يوسف» كه روزگاري مرجع ديني يهوديان جهان بود و حالا ديگر نيست، سخت شيفته دريافت سهم خود از قدرت صهيونيستها شد و خود به تشكيل حزب «شاس» اقدام كرد و با استفاده از همه عوامل، تعداد قابل توجهي از كرسي نمايندگان مجلس اسراييل را به دست آورد و امروز فكر ميكند هر چه حرفهاي درشتتر بزند بيشتر مورد توجه قرار ميگيرد و ميتواند توجه مردم جهان و يهوديان را به خود معطوف نمايد.

اما حقيقت اين است كه مخصوصا بعد از انتفاضه اخير، يهوديان شرافتمند در سراسر جهان و حتي در كشور اسراييل جانب فلسطينيها را گرفتند، روشنفكران و مردم آگاه يهودي در آمريكا و اروپا عليه سركوب ملت فلسطين بيانيههاي متعدد دادهاند و يهوديان سرشناسي مثل «نوآم چامسكي» زبان شناس شهير و «نرمن فينكل شتاين» نويسنده معروف و 600 نفر دانشمند و هنرمند ديگر يهودي از اقدامات سركوبگرانه صهيونيستها در مقابل مردم فلسطين ابزار تنفر نمودهاند. بنابراين اظهار نظرهاي آقاي «اووديا يوسف» نميتوانند بازگو كننده نظريات يهوديان جهان باشد.

جامعه كليميان ايران با اعتقاد به مباني يهوديت نبوي، همگام با ساير هموطنان خود از حقوق ملت قهرمان فلسطين و اعراب و مسلمانان در مبارزه با امپرياليسم و صهيونيسم دفاع نموده و خود را موظف به حمايت از مردم فلسطين ميداند.

 



 

 

 



 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید