انجمن کلیمیان تهران
   

آیا نشان ماه گرفتگی واقعاً با ماه گرفتگی به وجود می آید؟!

   


نشریه پرواز
- اسفند  1390- شماره 29

 

آیا شما هم دارای نشان ماه گرفتگی در بدن خود هستید و یا احتمالاً ماه گرفتگی بعضی افراد، خصوصا نوزادان تازه متولد شده، توجه شما را به خود جلب کرده است؟ آیا می دانید ماه گرفتگی چیست و چگونه ایجاد می شود؟
ماه گرفتگی یا نشان تولد مادرزادی، ناحیه ی تغییر رنگ یافته ای در سطح یا زیر قسمتی از پوست بدن است که یا به وسیله ی رنگدانه های اضافی در پوست و یا به وسیله ی رگهای خونی که به طور طبیعی رشد نمی کنند، ایجاد می شود.
نکته جالب اینجاست که تقریباً تمام این نشان ها یا همگام با تولد یا اندکی پس از آن روی بدن ایجاد می شوند. البته بعضی از ماه گرفتگی ها پس از مدتی و به مرور زمان از بین می روند، اما بعضی نیز به مرور زمان پررنگ تر و مشخص تر می شوند. بخشی از آنها نیز جنبه ی ژنتیکی دارند.
اگرچه ماه گرفتگی انواع مختلفی دارد اما در این مقاله تنها به 3 نوع شایع از آنها اشاره می گردد:
1-Salmon Patches : این لکه ها محل استقرار رگ های خونی هستند که به شکل تجمعی کبود مانند، کوچک، صورتی رنگ و مسطح روی سطح پوست ظاهر می شوند. تقریباً از هر3 نوزاد تازه متولد شده، یک نوزاد به آن دچار می شود. این نوع ماه گرفتگی بیشتر در قسمت پشت گردن ایجاد می شود، اما در جاهایی مانند پیشانی، بینی، روی لب‌بالایی و پشت پلک‌ هم دیده می‌شوند. این لکه ها گاهی اوقات همراه با رشد نوزاد از بین می روند، اما ماه گرفتگی پشت گردن معمولاً باقی می ماند و هیچ درمان دارویی هم ندارند.
2- Port wine Stains: این ماه گرفتگی هنگام تولد نوزاد به شکل لکه هایی مسطح و با رنگی بین صورتی و قرمز بروز می کنند، اما تیره‌تر می‌شوند. در بیشتر موارد به مرور با بزرگ شدن فرد، ضخیم هم می شوند. علت ایجاد آنها گشاد شدن مویرگ های خونی است و 3 نوزاد از هر هزار نوزاد به آن دچار می شوند. این نوع ماه گرفتگی اگر پشت پلک ایجاد شود، می تواند باعث ابتلا به گلوکومای چشم یا همان آب سیاه شود. برای درمان آن از لیزرتراپی، پیوند پوست و آرایش ماسکی استفاده می کنند.
3- Congenital Nevi: این ماه گرفتگی در واقع خال هایی است که هنگام تولد ظاهر می‌شوند. سطح آنها صاف است و گاهی متورم می شوند. این خال ها روی هر قسمت از بدن ممکن است ایجاد شوند و اندازه ی آنها از بسیار کوچک تا بیش از 20 سانتی متر متغیر است. %1 از کل نوزادان دچار آن هستند و البته بیشترشان بی خطرند، ولی باید در مورد انواع بزرگ آنها احتیاط کرد؛ زیرا می توانند زمینه ساز ابتلا به سرطان ملانوم باشند که مرگبار ترین نوع سرطان پوست است.

اغلب ماه گرفتگی ها خطرناک نیستند ولی در بعضی موارد مانند خونریزی، تغییر رنگ، التهاب، خارش شدید، ایجاد زخم باز، درد، تغییر اندازه و تغییر بافت می توانند نشانه ای از یک عارضه باشند. بنابراین در صورت مشاهده موارد فوق حتماً باید با پزشک متخصص مشورت کنید.
ضمناً به یاد داشته باشید که این باور قدیمی که اگر مادر در زمان بارداری به خورشید یا ماه گرفتگی نگاه کند، روی بدن نوزاد ماه گرفتگی به وجود می آید، یک باور کاملاً اشتباه بوده و پایه و اساس علمی ندارد.
منابع:
راهنمای جامع بیماریهای شایع پوست و مو
تشخیص و درمان بیماریهای پوست نوشته ی توماس هبیف
www.iranhealer.com



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید