انجمن کلیمیان تهران
   

جادوي هري پاتر

   


نشریه پرواز شماره 27 شهریور 1390

 

شايد نوشتن مقاله‌اي متفاوت در مورد كتابي كه حداقل به 50 زبان زنده دنيا ترجمه شده است و خوانندگان آن در نيمه شب براي خريدش صف هاي طولاني در كنار كتابفروشي ها مي كشند و نويسنده 46 ساله انگليسي آن اكنون از ملكه‌ي انگلستان ثروتمندتر است و فيلم هاي آن پرفروشترين فيلم هاي روز هاليوودي هستند كارسختی است اما نمايش آخرين فيلم هري پاتر كه اين هنگام اكران در هاليوود غوغايي برپا كرد انگيزه‌اي شد تا سطرهايي در خور اين اثر جاودانه قرن 21ام بنويسم. جي . كي . رولينگ نويسنده كتاب‌هاي هري پاتر خوانندگانش را تبديل بر بردگان خيالي مي‌كند كه در دنياي جادوگري گرفتار شده اند و معتقدند دنياي آن ها با دنياي سايرين كه آن ها را مَشنگ مي‌نامند متفاوت است .
تأثير گذاري كتاب از آن جهت است كه نويسنده ، كتاب را از زاويه ديد پسري مي‌نويسد كه تا قبل از اين كه وارد مدرسه‌ي جادوگري شود هيچ چيز درباره‌ي جادوگري نمي داند (درست مثل خوانندگان كتاب) هر چند كه بعضي معتقدند در اين ميان از واقعيت‌هاي تاريخي بهره برده شده است؛ بدين معني كه كافي است جاي لرد ولدرمورت، هيتلر را قرار دهيد و به جاي هري و يارانش، متفقين را جايگزين نماييد و آن گاه كتاب هاي تاريخي كه در مورد هيلتر نوشته شده اند را با كتاب‌هاي هري پاتر مقايسه كنيد. هر چند تا حدودي با اين انتقادات موافقم ولي بايد اقرار كنم هيچ كدام از كتاب هاي تاريخي كه در مورد هيتلر نوشته شده اند اين چنين محبوبيتي بدست نياورده اند به اين دليل كه نتوانستند نفرت واقعي از هيتلر را در خوانندگان به وجود آورند، ولي خيلي از خوانندگان هري پاتر قبل از انتشار آخرين قسمت آن شب ها با كابوس اينكه ممكن است لرد ولدرمورت هري را نابود كند به خواب مي رفتند. آن ها اشك هاي هري كه پس از كشته شدن پدرخوانده اش ، سيریوس ، ريخته شد را فراموش نكرده‌اند و اين هنر خارق‌العاده جي .كي رولينگ است كه توانست نمادهايش را در لابه لاي داستان‌هاي جذابش كه ايده‌هاي بي پاياني دارند پنهان نمايد.
به طور كلي مخاطبان از چيزهاي باورنكردني و جادويي لذت مي برند و چون ارزش يك تصوير گويا بهتر از 1000 كلمه است. فيلم‌هاي هري پاتر نيز يكي از پرفروشترين فيلم‌هاي هاليوود هستند. هر چند كه قسمت اول و دوم آن به كارگرداني كريس كلمبوس1 ساخته شد، نتوانست رضايت طرفداران را بدست‌آورد و فيلم‌ها كمي بچه‌گانه ساخته‌شده بودند اما با سپردن كارگرداني به كواران2 شـاهد تحولي در فيلم‌هاي هري پاتر بوديم و فيلم زنداني آزاكابان انصافاً فيلم بي نظيري بود ولي خوانندگان كتاب معتقدند اين فيلم با آن چه آنان از خواندن كتاب در ذهنشان شكل گرفته بود تفاوت بسياري دارد و سرانجام كارگرداني را به ديويد يانس سپردند و او آخرين قسمت اين كتاب يعني هري پاتر و يادگاران مرگ3 را ساخت كه به عقيده‌ي كارشناسان بهترين و هيجان انگيزترين قسمت بين سري فيلم‌هاي هري پاتر است و دليل آن هم ارتباط خوب اين كارگردان با كتاب بوده‌است، گويي جي. كي . رولينگ توانسته او را هم جادو كند.

 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید