انجمن کلیمیان تهران
   

مراسم تجليل از هموطنان ايثارگر مسيحي، زرتشتي، كليمي

   

 

خرداد 84
 

talar vahdat-تالار وحدتدر تاريخ 2 خرداد ماه سال جاري مراسم تجليل از هموطنان ايثارگر مسيحي، زرتشتي و كليمي توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با حضور نمايندگاني از هموطنان مسيحي، زرتشتي و كليمي و غلامعلي عادل رئيس مجلس شوراي اسلامي و احمد مسجدجامعي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در تالار وحدت تهران برگزار شد.

در اين مراسم كورش نيكنام نماينده زرتشتيان در مجلس شوراي اسلامي به نمايندگي از طرف همه هموطنان غيرمسلمان ضمن تقدير از شجاعت و فداكاري ايثارگران از به كار بردن واژه هموطن مسيحي، زرتشتي و كليمي به جاي اقليت مذهبي ابراز شادماني كرد و گفت: همه ما در واژه ايران، ايراني بودن شريك هستيم و افتخار مي‏كنيم و يك صدا فرياد مي‏زنيم ايران مال همه ايرانيان است.

وي در ادامه سخنان خود از وجود برخي قوانين قضايي درخصوص اقليت‏هاي ديني گله كرد و اظهار داشت: اميدواريم قوانين درخصوص شهادت دادن، ارث و قصاص در مورد اقليت‏هاي ديني اصلاح شود تا بهانه‏اي به دست بيگانگان داده نشود كه بگويند حقوق اقليت‏ها در ايران رعايت نمي‏شود.

در ادامه غلامعلي حداد عادل، رئيس مجلس شوراي اسلامي: ضمن دعوت مردم به شركت در انتخابات و تجليل از ايثارگران مسيحي، زرتشتي و كليمي اظهار داشت: خون عزيزان مسيحي، زرتشتي و كليمي با خون جوانان ما مسلمانان همراه شد و خرمشهر كه خونين شهر شده بود را در سوم خرداد آزاد كرد.

در خاتمه اين مراسم، طي مراسمي از تعدادي از ايثارگران جوامع مسيحي، زرتشتي و كليمي تقدير به عمل آمد كه از جامعه كليمي ايران آقايان: دكتر سيامك مره‏ صدق، دكتر منصور يشاريم، دكتر جهانبخش قهرماني (جانباز 70%) و دكتر يونس حمامي ‏لاله ‏زار به عنوان نماينده بيمارستان دكتر سپير واحد خيريه كليميان معرفي شدند.

در حاشيه: گروه كرال هموطنان مسيحي، زرتشتي و كليمي با اجراي چندين سرود در اين مراسم هنرنمايي كردند.

talar vahdat

 

تني چند از شهداي كليمي ايراني عبارتند از:

 

zariniشهيد مهندس شهرام زريني

متولد 1337 در كرمانشاه

محل شهادت كرمانشاه 29 دي 1365

 

 

 

 

murimشهيد فريبرز موريم

متولد 1338 در قصرشيرين

محل شهادت عمليات والفجر 30 بهمن 1361

 

 

 

 

tizabiشهيد اسحاق تيزابي

متولد 1337 در آبادان

زمان شهادت 5 اسفند 1359

 

 

 

hakimianشهيــد سـيروس حكيـميان

متولـد 1340

مــــحل شــهادت جبـهه مــديران 7 آبـان 1363

 

 

 

 

nahavandiشهيــد حميد نهاوندي

متولد 1332 در تهران

محل شهادت پادگان عشرت‏ آباد تهران 22 بهمن 1357

 

 

 

 

مصاحبه با جهانبخش قهرماني مجروح جنگي كليمي

 

مرجان ابراهيمي

ghahremani

* لطفا خودتان را معرفي كنيد:

** اينجانب جهانبخش قهرماني فرزند باباجان در سال 1344 در يكي از روستاهاي استان كرمانشاه متولد شدم و اكنون نيز ساكن شهر كرمانشاه هستم.

 

* در مورد وضعيت تأهل خود بگوييد :

** من در سال 1374 ازدواج كردم كه ثمره اين پيوند دو دختر به نام‏هاي استر و آذين، شش و چهار ساله مي‏باشد و در اينجا از همسر فداكار و فرزندانم كه بار مشكلات را همراه من به دوش مي‏كشند و موفقيت‏هايم را مديون آنها هستم قدرداني مي‏كنم.

 

* در مورد وضعيت تحصيلي و شغلي خود توضيح بدهيد:

** پس از به اتمام رساندن دوران دبيرستان به خدمت مقدس سربازي اعزام گرديدم و پس از آن در سال 1367 در كنكور سراسري در رشته داروسازي دانشگاه شهيد بهشتي پذيرفته شدم و داراي مدرك دكتراي داروسازي هستم و سپس در شهر كرمانشاه اقدام به تأسيس داروخانه نمودم و اكنون هم در اين مكان شاغل مي‏باشم.

 

* انگيزه شما براي شركت در جبهه ‏هاي جنگ چه بود؟

** به نظر من زمان جنگ، زماني بود كه مملكت محتاج به مردان شجاع جهت دفاع از ايران بود و من وظيفه حتمي خود دانستم كه به عنوان فردي از افراد جامعه دينم را نسبت به وطنم ادا كنم و به خدمت مقدس سربازي اعزام گردم و گام كوچكي جهت خدمت به مملكتم بردارم.

 

* چه سالي به جبهه اعزام شديد و در چه منطقه‏ اي مشغول به خدمت بوديد؟

** در سال 1363 به جبهه‏ هاي جنگ اعزام گرديدم و در منطقه جنوب، قسمت شرهاني مشغول به خدمت بودم.

 

* در چه تاريخي و كجا مجروح گشتيد؟

** در روز 26 دي ماه سال 1364 در منطقه عملياتي شرهاني در جنوب بر اثر انفجار به شدت مجروح گرديدم و اكنون جانباز هفتاد درصد از ناحيه دو پا مي‏باشم و با وجودي كه با مشكلاتي مواجه هستم، اما خوشحالم كه توانستم در راه دفاع از كشورم قدم بردارم و اين خود مسبب تسكين دردهايم مي‏باشد و اين طرز تفكر موجب گرديده كه مشكلات خود را اول با مدد خداوند متعال و بعد با كمك خانواده‏ام تا حد زيادي هموار سازم.

 

* خاطره ‏اي از جنگ براي ما تعريف كنيد:

** به نظر من جنگ سراسر خاطره است، اما شيرين‏ترين خاطره من مربوط به روز آزادي خرمشهر است. اگر چه اين روز فراموش ناشدني مربوط به 3 خرداد 1361 و زماني بود كه من يك محصل دبيرستاني بودم و هنوز به جنگ نرفته بودم اما اين روز برايم باشكوه و شاد بود. متأسفانه آن زمان علي‏رغم ميل شديد قلبيم امكان مراجعه به آن منطقه و مشاهده از نزديك صحنه‏هاي شادماني مردم را نداشتم ولي از تلويزيون شاهد شادماني مردم بودم و خودم را نيز در اين جشن سهيم مي‏دانستم. آن روز نه تنها در خرمشهر بلكه در همه شهرها جشن و شادماني برپا بود و در شهر ما كرمانشاه هم مردم در كوچه و خيابان‏ها با پخش كردن شيريني خرسندي خود را اعلام مي‏داشتند. من از همان روز عزمم را جزم كردم كه بعد از اتمام دبيرستان سريعاً به جبهه‏ هاي نبرد حق عليه باطل بپيوندم و از ميهنم دفاع كنم.

 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید