انجمن کلیمیان تهران
   

نشست گفتگوی ادیان و مذاهب در اختتامیه همایش «گفتگو و مناظرات رضوی»

   

 

-

زمستان 98

 

همزمان با هفته وحدت، با حضور نمایندگان ادیان و مذاهب و برگزیدگان داخلی و خارجی، نشست گفتگوی ادیان و مذاهب و آیین اختتامیه پنجمین همایش بین‌المللی گفتگو و مناظرات رضوی در پژوهشگاه صفویه اردبیل ۲۲ آبان‌ماه برگزار و با تجلیل از برگزیدگان این همایش، به کار خود پایان داد. آیت‌الله سیدحسن عاملی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه اردبیل، سیدناصر اسحاقی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل، آرش آبائی به نمایندگی از جامعه کلیمیان کشور، عبدالقادر محمد بلو، پژوهشگر منتخب از کشور نیجریه، و علیرضا کریم‌دادیان نماینده هیئت داوران و معاون پژوهشی بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع) سخنرانان ویژه این همایش بودند.
سید ناصر اسحاقی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل در این مراسم اظهار داشت:
روشن کردن چراغ گفتگو در جهان به نام نامی فرهنگ رضوی می‌تواند این موضوع را به جهانیان بشناساند که اسلام خواستار برقراری صلح و منادی گفتگو در جهان است.
وی ادامه داد: دنیا به دنبال عقلانیت و منطق است که با مناظره و گفتگو می‌شود این امیدآفرینی را در بین بشریت به ارمغان آورد که هیچ کس دیگر به دنبال آتش فتنه و مناقشه نیست.
آیت‌الله سیدحسن عاملی، امام جمعه اردبیل نیز در سخنانی اظهار داشت: در تفکر اسلام راستین و محمدی، مسلمانان و یهودی‌ها یک امت را تشکیل می‌دهند به طوری که نمایندگان و پیروان ادیان دیگر در زمان حیات پیامبر با امنیت در بین مسلمانان زندگی می‌کردند ولی در دنیای کنونی این فاصله زیاد شده است.
در دنیایی که این همه خونریزی و خشونت وجود دارد، ما به این فرهنگ و الگوی خانواده واحد جهانی نیاز داریم، چرا که یک حرکت غیرعقلانی از یک طرف موجب می‌شود که در منازعات به وجود آمده، خون انسان‌های بی‌گناه زیادی ریخته شود. وی فراهم شدن زمینه تضارب آرا را از جمله اهداف برگزاری مناظره و گفت و گو دانست و تاکید کرد: ما باید خود را برای شنیدن و گفت‌وگو آماده کنیم چرا که در چنین فضایی نقاط تاریک روشن خواهد شد. نماینده ولی فقیه در استان اردبیل، تعصب را از آفت‌های مناظره و گفت‌وگو دانست و اضافه کرد: تعصب مناظره را عقیم می‌کند و موجب مبهم ماندن نقاط تاریک خواهد شد. وی با بیان این که مناظره‌ها نباید موجب شکل‌گیری فضای انتقام از هم شود، گفت: مدنیت فاخر باید در این زمینه شکل بگیرد.
آرش آبائی در این نشست گفت‌وگوی ادیان و مذاهب گفت: جامعه کلیمیان ایران در همه همایش‌های گفت‌وگوی دینی مشارکت فعال داشته است. وی به حضور نمایندگان جامعه‌ی کلیمیان در همایش‌های گفت‌وگوی بین ادیان و در گردهمایی مناظرات رضوی با ارائه مقاله و ایراد سخنرانی در این نشست‌ها اشاره کرد و در ادامه آثار مثبت گفتگوی دینی را به شرح زیر برشمرد:
1. شناسایی بی شائبه و دست اول ادیان از یکدیگر
2. تاکید بر نقاط مشترک و تقویت فرهنگ مدارا
3. برداشت رحمانی و خوانش مثبت از دین و تفسیر سازنده از متون و گزاره‌های دینی (در تقابل با برداشت‌های ستیزه جویانه از همین متون)
4. تعمیق نگاه درون دینی به واسطه‌ی سوال‌های متقابل ادیان از یکدیگر
وی خروج از انزوا را از جمله آثار مثبت گفت‌وگوی دینی به‌خصوص برای اقلیت‌های دینی عنوان کرد و افزود: با گسترده‌تر شدن گفت‌وگوی دینی، سرمایه اجتماعی در جامعه بالا رفته و صلح بین پیروان ادیان از طریق گفت‌وگو تقویت می‌شود. 

 


  ‌



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید