انجمن کلیمیان تهران
   

مرثیه ای برای یک دلقک

   


نشریه پرواز-خرداد  1389

«رامین کهن»، دانشجوی رشته ی تئاتر و بازیگری از هنرمندانی است که در عرصه ی هنری خود هیچ گاه او را ساکن و بی فعالیت ندیده  ایم. این هنرمند بار دیگر دست به ساخت و پرداخت تئاتری بی نظیر زد و در تاریخ 18 آذر 88 آن را دو بار به اجرا درآورد.
اجرای این تئاتر که به بهانه ی یازدهمین جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی دانشجویی بود، «مرثیه ای برای یک دلقک» نام داشت. این نمایش با استقبال بسیاری از هنر دوستان مواجه شد به طوری که سالن فضای کافی برای نشستن همگان نداشت و عده-ایی ایستاده تئاتر را تماشا کردند.
داستان این تئاتر بر اساس عشق دلقکی به دختر پادشاه بود که آشنایی آن ها توسط وظیفه ایی که به دلقک داده سپرده بود به وجود آمد. دلقک وظیفه داشت هر روز کارهایی انجام دهد تا دختر پادشاه را به خنده درآورد. دختر پادشاه که سال ها نخندیده بود بالاخره به شکلک های دلقک خندید امّا روزی دلـقـک بـه او ابراز عـلاقـه می کند و او را خـواستـگـاری می کند. پیشنهاد دلقکِ دلباخته تنها با به دست آوردن زیباترین گل روی زمین به سرانجام می رسید. این شرطی بود که دخترک برای وی گذاشته بود. دلقک پس از پشت سر گذاشتن شرایط سخت و دشواری، زیباترین گل را در جایی بسیار دوری پیدا می کند،آن را می چیند که ببرد اما در راه برگشت گل از فرط تشنگی زیاد پژمرده و از بین می رود و در آخر دلقک روی دستان بازیگران در نوری تاریک و غمگین می میرد و هیچ وقت به دختر پادشاه نمی رسد. این پلان آخر تئاتر بود که با اسم تئاتر هم خوانی می کرد. عروسک ها طـراحی بسیـار دقیق و خوبی داشـتند. از نظـر موسیقی هم می توان گفت حسی که به بیننده القا می کرد بسیار جذاب بود زیرا که تک نوازی گیتار به طور زنده نواخته می شد. این داستان شاید از نظر سوژه ، سری به سنت های قدیم و دیروزی افسانه ها زده باشد اما به نظر نگارنده، سوژه ایی معاصر بود زیرا امروزه شاهد همین اختلاف طبقاتی ها در عشق هستیم که اکثراً به نوعی با شکست مواجه می شوند. مرثیه ایی برای یک دلقک فقط در نوع اجرا متفاوت با واقعیت بود زیرا که در جامعه این انسان ها هستند که بازیچه ی یکدیگر قرار می گیرند اما در تئاتر عروسک ها!
شایـد ارزش واقعی این تئـاتر به خـاطر همین سوژه ی داستانی اش بود که این چنین مورد استقبال عموم قرار گرفت. مرثیه ایی برای یک دلقک موفق به دریافت جوایز کارگردانی، عروسک گردانی، تقدیر از طراحی صحنه، عروسک سازی و برگزیده برای اجرای عموم شد. امیدوارم این گونه افتخارات بیش از پیش نصیب جامعه یهودی شود.



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید