انجمن کلیمیان تهران
   

حبقوق نبی میزبان یهودیان کرمانشاهی

   

3 مهر 88



کلمه حبقوق در زبان عبری به معنای «در آغوش گرفته شده» است. نقل شده زمانی که حضرت حبقوق طفلی بوده به خواهش مادرش عمر دوباره به او بخشیده شد. به این ترتیب که مادرش طفل مرده را در آغوش کشید و در بسترش خوابانید، سپس به تفیلا ایستاد و پیش از آن که تفیلا تمام شود، طفل زنده شد و بر همین اساس نام حبقوق را بر طفل گذاشتند. حبقوق نبی (ع) دو سال پیش از میلاد مسیح پس از یشعیای نبی( ع ) به پیامبری مبعوث شد. از محل و تاریخ دقیق تولد او اطلاع کافی در دست نیست. اما آن چه از مجموع نوشته‌های مورخان ومحققان برمی‌آید، آن که زمانی مدیر و نگهبان مراسم مذهبی معبد حضرت سلیمان در اورشلیم بوده و پس از آن که بخت النصر- پادشاه جبار کلده (بابل)- اورشلیم را تسخیر کرد، حبقوق (ع) به همراه عده‌ی زیادی از یهودیان و از جمله حضرت دانیال به اسارت سپاهیان بخت‌النصر درآمد و آن‌ها را به بابل انتقال دادند و سال‌های طولانی در اسارت ماندند. تا این‌که کوروش پادشاه ایران بابل را فتح و زندانیان را آزاد و آن‌ها را برای بازگشت به اورشلیم تشویق کرد. ظاهرا آن حضرت به اتفاق عده‌ای از پیروان خود راه ایران را در پیش گرفت و در محل فعلی تویسرکان ساکن شد و در همین محل رحلت کرده و به خاک سپرده شد. نام این حضرت در کتاب تورات آمده و در مذهب یهود جایگاه والایی دارد.
مقبر‌ه‌ی او یکی ازنگهبان مراسم مذهبی معبد حضرت سلیمان است که با 2500 سال قدمت و با توجه به سبک معماری جالب آن، به احتمال زیاد به دوره سلجوقیان مربوط است. این بنا در جنوب غربی تویسرکان است. مقبره این پیامبر دقیقاَ در وسط صحن قرار گرفته، روی آن سنگی کار گذاشته شده و کتیبه‌ای به خط فارسی و عبری نوشته شده است. گفته شده که پدرش «شیوعا لویت» و مادرش «لشو نامیت» نام داشتند. آرامگاه به دیواری 8 ضلعی و گنبد آن محدود است ولی بعدها معلوم شد سردابی بزرگ در زیر آن وجود دارد که متشکل از سه قسمت و به عبارتی سه طبقه است که ظاهرا در طول قرن‌ها دست نخورده باقی مانده و مخفی بوده است.
به همت سازمان نوتاسیس جوانان اتحاد کرمانشاه، روز جمعه سوم مهرماه، تور زیارتی «زیارتگاه حبقوق هناوی» در تویسرکان برگزار شد که با استقبال فراوان کلیمیان کرمانشاه مواجه گردید.
زائرین حبقوق در بقعه‌ی آن حضرت تفیلای جماعتی را برگزار کردند و پس از انجام مراسم تهیلیم‌خوانی راهی باغ سرکان برای صرف ناهار شدند.
مسافران در زیر سایه درخت‌های 5000 ساله‌ی چنار این باغ که در آثار میراث فرهنگی به ثبت رسیده به صحبت می‌نشینند. جوان‌ترها مشغول بازی و سرگرمی هستند و آن‌هایی که سن بیشتری دارند از قدمت جامعه‌ی خود در غرب کشور سخن سرداده و به بحث نشسته‌اند. میهمانان حبقوق پس از ساعاتی برای خرید به بازار این شهر می‌روند و پس از خرید سوغاتی، با سلامی دوباره به آستان مقدس آن حضرت، تویسرکان را به مقصد کرمانشاه ترک می‌کنند.



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید