انجمن کلیمیان تهران
   

اخبار بینا 57

   

 

مهندس امید محبتی مقدم
مدیر روابط عمومی انجمن کلیمیان تهران

پاییز 1401

 

 

پيام تبريك مشاور رئيس‌جمهور
ماموستا دكتر عبدالسلام كريمي، مشاور رئيس‌جمهور در امور اقوام و اقليت‌هاي ديني و مذهبي فرارسيدن عيد پسح (در فروردین 1401) را به جامعه كليميان ايران شادباش گفت. متن كامل اين پيام به شرح ذيل مي‌باشد:

به نام خداوند جان و خرد
فرا رسیدن عید پسح، عید آزادی و رهایی انسان از بند اسارت را به جامعه ايرانيان کلیمی و پیروان حضرت موسی کلیم الله (ع)؛ پیام‌آور توحید و عدالت، تبریک و شادباش می‌گویم.
این عید مذهبی که یکی از سه عید بزرگ کلیمیان است، به دلیل نزدیکی زمانی با عید نوروز برای ایرانیان عزیز کلیمی از شکوه و عظمت بیشتری برخوردار است و بدین جهت، برخی از سنت‌های زیبای نوروز نیز در این عید اجرا می‌شود. ایرانیان کلیمی بیش از دو هزار سال در این سرزمین و در کنار دیگر ایرانیان عزیز مسلمان، زرتشتی و مسیحی، اخلاق‌مدار و صلح‌آمیز زندگی کرده‌اند.
ایران زمین، مهد یکتاپرستی، صلح‌طلبی و مدارا در جهان است. این سرزمین از فرهنگ و تمدن دیرینه و اصیل برخوردار مي‌باشد. فرهنگی که مبتنی بر اخلاق دینی، انسانیت و اندیشه صلح‌آمیز است.
همدلی, همبستگی, انسجام اجتماعی و همزیستی مسالمت‌آمیز توامان با تکریم پیروان ادیان توحیدی، از مهمترین نقاط قوت و قدرت ایرانیان در طول تاریخ است.
اینجانب به عنوان مشاور رئیس جمهور محترم، خود را در شادی ایرانیان عزیز کلیمی شریک می‌دانم و امیدوارم به لطف پروردگار متعال، سال جدید، سالی سرشار از موفقیت، بهروزی و سلامتی برای کلیمیان و همه ایرانیان عزیز پیرو ادیان توحیدی باشد.
عبدالسلام کریمی
مشاور رئیس‌جمهور

برگزاری جشن پوریم در مهد یلدای دو
روز پنجشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ تالار محبان شاهد برگزاری جشن نوآموزان مهد یلدای دو بود. این برنامه که به مناسبت جشن پوریم و سال جدید شمسی برگزار شد با استقبال قابل توجه خانواده‌ها و والدین همراه شد.
از نکات قابل توجه این جشن، اجرای ۱۰ برنامه متنوع از طرف نونهالانِ مهد بود که با کیفیت عالی توسط آنها برگزار شد. قرائت تورات، سخنرانی، اجرای نمایش پوریم، ژیمناستیک و ... بخشی از برنامه اجرا شده توسط نونهالان مهد بود.
محبا سالن مهد کودک 2


کسب مقام برگزیده توسط دانش‌آموزان مجتمع اتفاق
جمعی از دانش‌آموزان مجتمع آموزشی اتفاق، موفق به کسب مقام برگزیده در یازدهمین جشنواره نوجوان سالم شدند. ماهک فاخری و شانیئل کشکی در رشته نرم‌افزار چندرسانه و الینور مسیح اسرائیلیان در رشته موشن‌گرافی، دانش‌آموزان افتخارآفرین مجتمع اتفاق در این جشنواره بوده‌اند.

جشن تقدیر از دبیران تعلمیات دینی و مسئولان نهادهای خیریه
تالار اجتماعات کوروش، ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ میزبان برنامه‌ای در راستای تقدیر از دبیران گران‌قدر عبری و دینی و نهادهای خیریه بود. در این برنامه که با پشتیبانی انجمن کلیمیان تهران و به همت کمیته جوانان برگزار شد، با اهدای هدیه و لوح تقدیر از دبیران زحمت‌کش و نهادهای خیریه قدردانی به عمل آمد. همچنین دو تن از نوجوانان نخبه جامعه به نام‌های یونا خالدار و پرهام ریحانیان، به خاطر کسب رتبه برتر در المیپادهای علمی مورد تشویق قرار گرفتند.

معلمین عبری  فرهنگی  غدیر


دیدار با شاعر پرافتخار جامعه کلیمی
همزمان با عید پسح روز ۳۱ فروردین ۱۴۰۱، جمعی از اعضای هیات مدیره انجمن کلیمیان تهران به همراه دکتر همایون سامه‌یح، نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی با ابراهیم سعیدیان ملاقات کردند.
علاوه بر نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی، موسی ثانی (خزانه‌دار)، ایلن میشاعلیان (مسئول کمیته علمی آموزشی) و مهندس نغمه کدخدا (مسئول کمیته جوانان) در این دیدار حضور داشتند و جشن پسح را به این شاعر کلیمی تبریک گفتند.
خاطرنشان می‌سازد ابراهیم سعیدیان، علاوه بر تنظیم کتاب تورات منظوم، سال‌های متمادی از زندگی خود را وقف جامعه نموده است. فعالیت چندین ساله در کانون فرهنگی-اجتماعی یهود در کسوت رییس و بنیان‌گذاری بنیاد ازدواج از جمله فعالیت‌های ارزنده این چهره برجسته می‌باشد.
روابط عمومی انجمن کلیمیان تهران ضمن تمجید و تقدیر از سال‌ها زحمات ماندگار و بی‌شائبه این چهره سرشناس، طول عمری با عزت و سلامتی کامل شاعر خوش‌ذوق جامعه را از پروردگار منان مسئلت می‌نماید.
منزل ابراهیم سعیدیان شاعر  کلیمیان


دیدار با مدیریت آموزش و پرورش منطقه شش
دکتر همایون سامه‌یح (نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی و رییس انجمن کلیمیان تهران)، ایلن میشاعلیان (مسئول کمیته علمی-آموزشی انجمن) و جمعی از مدیران و مسئولین مدارس خاص کلیمیان، با سرپرست جدید مدیریت آموزش و پرورش منطقه ۶ تهران در دهه انتهایی فروردین ۱۴۰۱، دیدار و گفتگو کردند.
نمایندگان جامعه کلیمی در این دیدار انتصاب حمید ضیاء‌پور را به عنوان سرپرست مدیریت آموزش و پرورش منطقه ۶ تهران تبریک گفته و در خصوص مسائل موجود پیرامون مدارس خاص کلیمی به بحث و گفتگو پرداختند. سرپرست جدید مدیریت آموزش و پرورش منطقه ۶ تهران نیز از حضور میدانی در مدارس خاص کلیمی در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

مدیر آموزش و پرورش منطقه شش کلیمیان


دیدار با مدیر آموزش و پرورش منطقه دوازده تهران ‎
دکتر همایون سامه‌یح (نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی و رییس انجمن کلیمیان تهران)، ایلن میشاعلیان (مسئول کمیته علمی-آموزشی انجمن) و مدیران مدارس خاص کلیمیان، با مدیر آموزش و پرورش منطقه ۱۲ تهران در ۱۱ خرداد ۱۴۰۱، دیدار و گفتگو کردند.
نمایندگان جامعه کلیمی در این دیدار انتصاب احمدرضا اصلانی به عنوان مدیریت آموزش و پرورش منطقه ۱۲ تهران تبریک گفتند. در این نشست، مسئول کمیته علمی-آموزشی انجمن در خصوص مسائل موجود پیرامون مدارس خاص کلیمی توضیحاتی ارائه داد. مدیر آموزش و پرورش منطقه ۱۲ تهران نیز با مهم شناختن مسائل اقلیت‌های قومی و دینی برای دولت و نظام جمهوری اسلامی، از سعی و اهتمام آموزش و پرورش برای به حداقل رساندن چالش‌های این حوزه خبر داد.

مدیر آموزش و پروش منطقه داوزده
برگزاری مجمع عمومی انجمن کلیمیان تهران ‎
مجمع عمومی عادی نوبت دوم انجمن کلیمیان تهران ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در کنیسای یوسف آباد با حضور همکیشان ‌و نماینده وزارت کشور، برگزار شد. مطابق رای‌گیری به عمل آمده در این مجمع، آزاده بن ذکریا (رئیس)، اورا الف‌امیدی (منشی)، آیدین برخورداری (ناظر)، سارا لاله پور (ناظر) و فرید هزقیاه (نایب رئیس) به عنوان اعضای هیات رییسه مجمع عمومی انجمن کلیمیان تهران انتخاب شدند. محور عمده پرسش‌ها و انتقادات مطرح شده در مجمع عمومی، حول مسائل مربوط به املاک، فعالیت بت‌دین، نامه‌های ارسال شده از طرف انجمن، مدارس و ... بود که با توجه به زمان موجود، به تعداد قابل توجهی از پرسش‌های مطرح شده، پاسخ داده شد. خاطر نشان می‌سازد در ابتدای جلسه، تعدادی از حاضرین با اعتراضات خود، که زمان زیادی از جلسه را نیز به خود اختصاص داد و بیشتر پیرامون مسائل مربوط به طلاق خانوادگی بود سعی بر برهم زدن جلسه داشتند که با مدیریت نماینده وزارت کشور و توضیحات دکتر همایون سامه‌یح ، جلسه ادامه پیدا کرد. به اعتقاد روابط عمومی انجمن کلیمیان تهران، طرح پرسش و انتقاد از عملکرد انجمن کلیمیان تهران، حق تک تک افراد جامعه می‌باشد که زمان آن نیز، تنها به زمان برگزاری مجمع عمومی محدود نخواهد بود و پاسخگویی مستمر به نظرات و انتقادات افراد، وظیفه ذاتی خدمتگزاران مردم در هیات مدیره انجمن می‌باشد.



نتایج انتخابات هیات مدیره و بازرسان انجمن کلیمیان تهران
انتخابات هیات مدیره و بازرسان انجمن کلیمیان تهران روز دوشنبه 27 تیرماه 1401 در کنیسای اتفاق برگزار شد و نتایج (به ترتیب تعداد آراء) به شرح زیر حاصل گشت :

هیات مدیره:
1. امید محبتی مقدم
2. بهداد میکائیل
3. ایلن میشاعلیان
4. همایون سامه‌یح نجف-آبادی
5. هرصل گلشیرازیان
6. دانیل مرادی
7. موسی ثانی
8. سامان یوسفیان
9. یهودا آصاف
10. فریدون طوبی
11. شاهین آشوری
12. فرزین فرنوشی
13. مونیکا یهودازاده
14. نغمه کدخدا
15. داوید یومتوبیان
16. ژان پایاب
17. نسترن جاذب
18. پیام یمینی
19. یوسف شیبانی
بازرسین:
1. فرزاد طوبیان
2. دیوید سلیمانیان
3. سعید فروزانفر
4. امید ماخانی
5. رامین ساخایی
6. ژاک صفا

لازم به ذکر است که 12 نفر اعضای اصلی هیات مدیره و 3 نفر بازرس پس از تایید کمیسیون ماده 10 احزاب و ابلاغ وزارت کشور تعیین خواهند شد.
 

مراسم یادبود سی و سومین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره)
به مناسبت سی و سومین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره)، مراسم دعا و نیایش مطابق روال هرساله با حضور جمعی از کلیمیان و مسئولین ستاد بزرگداشت ارتحال امام خمینی(ره) ۹ خرداد ۱۴۰۱ در کنیسای یوسف‌آباد تهران برگزار شد.
جناب حاخام دکتر یونس حمامی لاله‌زار (رهبر دینی کلیمیان ایران)، دکتر همایون سامه‌یح (نماینده کلیمیان ایران در مجلس شورای اسلامی و رییس انجمن کلیمیان تهران)، برخی از اعضای هیات مدیره انجمن کلیمیان تهران و تعداد دیگری از اقشار مختلف و فعالین اجتماعی کلیمیان در این برنامه حضور داشتند.
این مراسم با حضور سردار محمد رضا موحدی (رییس کمیته ادیان الهی ستاد بزرگداشت امام) حجت‌الاسلام علی‌زاده (جانشین رییس)، مهندس رضایی یزدی (از اعضای کمیته ادیان الهی) همراه بود.
از طرف جامعه کلیمیان، جناب حاخام دکتر یونس حمامی لاله‌زار، دکتر همایون سامه‌یح و مهندس امید محبتی مقدم (نایب رییس دوم و مدیر روابط عمومی انجمن کلیمیان) به ایراد سخنرانی پرداختند.
هنرمندیِ نوجوان جامعه کلیمیان، یوُکاود (یوخود) گیدانیان نیز بخش دیگری از این مراسم بود که مورد توجه و تشویق حضار قرار گرفت. در این برنامه که اجرای آن برعهده بهادر میکائیل بود، از سوی ستاد بزرگداشت ارتحال امام از بیژن آصف (نماینده انجمن در ستاد بزرگداشت و عضو هیات مدیره) به عنوان نماینده برتر تشکر و قدردانی شد.
ارتحال امام خمینی کنیسای یوسف آباد

 

دیدار با مدیر کل جدید اقوام و مذاهب وزارت ارشاد
روز ۲۴ خرداد ۱۴۰۱، مهندس هرصل گل‌شیرازیان (نایب رییس اول انجمن کلیمیان تهران) به عنوان نماینده انجمن، در جلسه‌‌ی دیدار مدیر کل جدید اقوام و مذاهب وزارت ارشاد با نمایندگان اقلیت‌های مذهبی شرکت کرد.
خاطر نشان می‌سازد به دنبال انتصاب دکتر جانعلی‌پور به سمت مدیر کل اقوام و مذاهب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جلسه معارفه و نشست صمیمانه‌ای نیز روز ۲۳ خرداد با حضور جمعی از اعضای هیات مدیره انجمن و دکتر جانعلی‌پور، در ساختمان انجمن کلیمیان تهران برگزار شد.
مساعدت هر چه بیشتر در جزئیات برگزاری غرفه انجمن کلیمیان تهران در نمایشگاه بین المللی کتاب، نحوه تقسیم بودجه اقلیت‌های مذهبی، تسهیل در چاپ کتب مربوط به کلیمیان و ... از جمله مباحث مطرح شده در این جلسات بود.
کنفرانس بین‌المللی
وزارت ارشاد مذاهب

 

 

 

 

«مساله جانشینی پیامبران در ادیان توحیدی»
جانشینی پیامبران در ادیان توحیدی

با مشارکت شخصیت¬‌های فرهنگی و مذهبی، اقلیت‌های دینی، صاحب‌نظران حوزه و دانشگاه و اساتید مطالعات تطبیقی ادیان، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کنفرانس بین‌المللی «مساله جانشینی پیامبران در ادیان توحیدی» ۲۸ تیر 1401 در کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد. از جامعه‌ی کلیمیان حاخام دکتر حمامی‌لاله‌زار، دکتر همایون سامه‌یح و آرش آبائی حضور یافتند.
اسماعیل جانعلی‌پور مدیر کل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی در ابتدای این کنفرانس گفت: برگزاری این کنفرانس کمک می‌کند اتفاقات خوب و قابل ارائه به جامعه در انجمن‌های ادیان توحیدی شکل بگیرد تا بتوانیم مطالب سودمندی را ارائه دهیم. او ادامه داد: ما برای برگزاری این کنفرانس به دنبال بهترین نقطه و توقفگاه مشترک بین ادیان می‌گشتیم که این زمان را در نزدیکی عید غدیر یافتیم چراکه مساله جانشینی یک مساله مشترک بین ادیان و به عنوان اصلی که مکمل است مطرح می‌شود. ما باید فارغ از این جلسه نقطه‌های اتصال دیگر و رویدادهای دیگر را شاهد باشیم تا بتوانیم این مسائل را در فضای رسانه‌ای بیشتر مطرح کنیم.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این همایش با اشاره به تاریخچه زندگی مسالمت‌آمیز پیروان ادیان توحیدی در ایران افزود: پیشینه زندگی مسالمت‌آمیز و بدون چالش ادیان توحیدی در جغرافیای فرهنگی ایران از سابقه چندهزار ساله برخوردار است. وی با اشاره به خشونت و درگیری‌های درون دینی و برون دینی نقاط مختلف دنیا ادامه داد: خشونت‌های مختلف تاریخی سراسر دنیا درحالی رخ داده است که ایران عزیز همواره کانون محبت و دوستی پیروان ادیان توحیدی بوده است. وزیر فرهنگ افزود: سابقه‌ی تاریخی ما در زمینه‌ی زندگی مسالمت آمیز با پیروان ادیان توحیدی درخشان است و در قانون اساسی که مهم‌ترین نقطه تصمیم‌گیری کشور است برای ادیان توحیدی در ابعاد مختلف تبلیغی، مناسبتی و دینی جایگاه ویژه‌ای در نظر گرفته شده است. عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نمایندگان ادیان توحیدی در کشور ما صرفا از بین پیروان خود انتخاب می‌شوند، و در جایگاهی کاملا برابر، به امر نظارت و تقنین می‌پردازند. اسماعیلی پیش‌بینی جایگاه ادیان توحیدی در قانون اساسی را نشان از فرهنگ بالای ایرانیان دانست و تاکید کرد: امتیازات تعیین شده برای پیروان ادیان توحیدی را منت نمی‌دانیم بلکه این ترسیم کننده سیره فرهنگ ایرانی است و آن را مایه مباهات می‌دانیم. وی توحید و وحدت را عامل پیوستگی ایرانیان معرفی کرد و ادامه داد: ما در ایران به همه ادیان الهی احترام می‌گذاریم و به پیامبران الهی به نگاه تکریم می‌نگریم و این نشات گرفته از نگاه دینی و سیر و سلوکی تاریخی است.
وزیر فرهنگ برگزاری کنفرانس‌های گفت‌وگو محور را مهم و ضروری دانست و گفت: موضوع گفت‌وگوهای ادیان در دستورکار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و اداره کل مجامع و تشکل های فرهنگی قرار دارد. اسماعیلی نمایندگان ادیان مختلف در مجلس شورای اسلامی را شخصیت‌هایی فاضل معرفی کرد و گفت: جلسات کاری و گفت‌وگومحور زیادی با این نمایندگان داریم و در این زمینه اگر مانعی برای فعالیت‌ها وجود داشته باشد آماده رفع این موانع هستیم.
همچنین یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این همایش گفت: در ادیان ابراهیمی به‌طور ویژه حضرت ابراهیم مدنظر قرار گرفته است و انتقال جانشینی از سه روش و سه مسیر مطرح شده است. یک مسیر «برکت» است که از حضرت ابراهیم آغاز می‌شود و خداوند در قرآن می‌گوید: «ما به ابراهیم برکت دادیم و به نسل ابراهیم هم برکت خواهیم داد.» وی با بیان اینکه در قرآن کریم در دو مرحله از حضرت مسیح با واژه «برکت» یاد شده، ادامه داد: برخی مواقع جانشینی و انتقال از طریق مسیر «وراثت» است و گاهی انتقال و جانشینی از مسیر «وصایت» است.
در بخش دیگری از این همایش، حجت‌الاسلام حبیب ارزانی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره برپایی نشست‌هایی در حوزه مصالحه ادیان گفت: در ایران پیشینه زیادی در این حوزه داریم. ایران گفت‌وگوی میان ادیان را چند دهه قبل شروع کرد و این اقدام در آن سال‌ها صفاخانه نام داشت. وی تصریح کرد: باید بتوانیم بعد از ۱۲۰ سال که از این موضوع گذشته صفاخانه را احیا و درباره موضوع مشخص صحبت کنیم.
حاخام دکتر یونس حمامی لاله‌زار، رهبر دینی کلیمیان ایران نیز سخنران دیگر این کنفرانس بود که بیان کرد: جانشینی پیامبران از دیدگاه یهودیت یک موضوع منطقی و عقلانی است. جانشینی در ادیان امری الهی است و گذشته از اینکه بحث جانشینی در برخی مسائل جنبه الهی پیدا می‌کند، این یک مساله مردمی هم هست. زیرا هر پیامبر می‌تواند فقط مدتی محدود در میان مردم باشد. به گفته او بارزترین مساله جانشینی در مورد موسی است. زیرا او از خداوند خواست تا جامعه مانند گله‌ای نباشد که چوپانی ندارد. او با اشاره به اینکه این نمونه در دوران بعدی هم تکرار می‌شود، افزود: در دیدگاه یهودیت گذشته از ارزش‌ها و دیدگاه فردی، فرد به درجه‌ای می‌رسد که لیاقت نبی شدن را داشته‌ باشد. نبوت مانند مرجعیت اجازه می‌دهد جانشین او باشد. همینطور تا آخرین نبی انتقال پیدا می‌کند. تا شریعت الهی از مسیر درست انحراف پیدا نکند.
در این همایش همچنین کشیش نرسیسیانس از ارامنه تهران، حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و نیز اسقف کلیسای آشوری به ایراد سخنرانی پرداختند.
لازم به ذکر است که ۲۲ تیر ماه ۱۴۰۱، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پذیرای نمایندگان اقلیت‌های مذهبی در جلسه هم‌اندیشی بین ادیان در خصوص موضوع جانشینی پیامبران به عنوان مقدمه‌ای بر همایش اصلی بود. از طرف جامعه کلیمیان نیز مهندس هرصل گل‌شیرازیان (نایب رییس اول انجمن) در این جلسه حضور داشت و به بیان دیدگاه کلیمیان پرداخت. 
 

 


دیدار با رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها


مرکز گفتوگو ادیان و فرهنگ ها

روز 23 خرداد 1401 حاخام یونس حمامی لاله‌زار، رهبر دینی کلیمیان ایران به همراه دکتر همایون سامه‌یح، نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی و رئیس انجمن کلیمیان تهران و آرش آبائی، پژوهشگر کلیمی ضمن حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با دکترعلی اکبر ضیایی، رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها، دیدار و گفت‌وگو کردند. ضیایی در دیدار با حاخام یونس حمامی لاله‌زار و هیأت همراه، با اشاره به نقش مهم رهبران ادیان در ترویج معنویت و ‌اخلاق گرایی، تقویت و تداوم گفت‌وگوی دینی اسلام و یهود را ضروری دانست. وی گفت: هجومی که نسبت به دین وارد شده و می‌شود، همه ادیان را در بر می‌گیرد و این خاص اسلام نیست بلکه به مسیحیت و یهودیت هم مربوط می‌شود. اخلاق نیاز امروز همه جوامع بشری است و یک دغدغه مشترک بین همه ادیان و رهبران و پیروان راستین آنهاست. ضیایی با تأکید بر اینکه همه ادیان بر این موضوع واقف هستند که انسان خداپرست، ایمان خود را در عمل و در خدمت به خلق ابراز می‌کند، گفت: مسئله کرونا مشکلاتی را برای انسان به وجود آورد که موجب افسردگی فرد شد، اما دین توانست التیام بخش افراد مؤمن باشد. وی به نقش مهم رهبران ادیان در ترویج معنویت و ‌اخلاق گرایی اشاره و تصریح کرد: همه ادیان ابراهیمی در اصول با یکدیگر مشترک هستند و همین نقاط مشترک زمینه خوبی برای گفت‌وگوهای موفق و تأثیرگذار در آینده فراهم می‌کند.
رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها با تأکید بر لزوم تقویت و تداوم گفت‌وگوی دینی اسلام و یهود گفت: امیدواریم به زودی با برگزاری گفت‌وگوهای دینی اسلام و یهود، هم‌گرایی و هم‌افزایی بین پیروان دو دین الهی صورت گیرد.
حاخام حمامی لاله‌زار، مرجع کلیمیان ایران نیز در این دیدار، بر ضرورت ترویج همزیستی مسالمت آمیز با حفظ کرامت انسانی گفت: در متون مقدس یهود، روایت‌های بسیاری موجود است که می‌تواند زمینه‌ساز همزیستی مسالمت آمیز بین پیروان ادیان توحیدی و همه ابنای بشر باشد.
دکتر سامه‌یح، نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی و رئیس انجمن کلیمیان تهران هم در سخنانی، بر لزوم توسعه اخلاق مداری و دین گرایی در جامعه تأکید کرد و گفت: ارتباط بیشتر میان اندیشمندان مسلمان و یهودی که خود نشأت گرفته از حس احترام متقابل و توجه به اصل شناخت صحیح از ادیان الهی است، منجر به انسجام بیشتر طرفین می‌شود. وی افزود: جامعه کلیمیان ایران همواره در کنار دیگر هموطنان خود از هیچ تلاشی برای سربلندی ایران فروگذار نکرده‌اند و رهبران و نمایندگان ایشان در تمامی مجامع داخلی و بین‌المللی از احترام و آزادی و جایگاه برجسته اقلیت‌های مذهبی از جمله کلیمیان به عنوان یکی از ویژگی‌های بارز نظام اسلامی یاد کرده‌اند.
آرش آبائی، پژوهشگر کلیمی، ضمن استقبال از پیشنهاد برگزاری گفت‌وگوی دینی اسلام و یهود، بر کاربردی بودن موضوعات این گفت‌وگوها تأکید کرد و همچنین محورهای مطالعاتی از جمله آموزش دینی، چالش‌های نوین در ادیان و تحولات فقهی و فرهنگی را برشمرد.
 

 

 

 

مناسبت‌های تقویمی سال 5783 عبری

تاریخ خورشیدی تاریخ عبری مناسبت
دوشنبه 28 آذر 1401 25 کیسلِوْ 5783 اول حَنوکا (جشن روشنایی‌ها)- به مدت 8 روز (تا دوشنبه 5 دی)
سه‌شنبه 13 دی 10 طِوِت تَعنیت (روزه‌ی) دهم طِوت
دوشنبه 17 بهمن 15 شِواط ایلانُوت (جشن درختان)
دوشنبه 15 اسفند 13 اَدار تَعنیت (روزه‌ی) اِستِر
سه‌شنبه 16 اسفند 14 اَدار پوریم
چهارشنبه 16 فروردین 1402 14 نیسان آدینه‌ی موعد پِسَح - تَعنیت (روزه‌ی) نخست‌زادگان ذکور
پنجشنبه 17 فروردین 15 نیسان اول موعد پِسَح (عید فطیر) - یُوم طُووْ (تعطیل دینی)
جمعه 18 فروردین 16 نیسان دوم موعد پِسَح - یُوم طُووْ (تعطیل دینی)
چهارشنبه 23 فروردین 21 نیسان هفتم موعد پِسَح - یُوم طُووْ (تعطیل دینی)
پنجشنبه 24 فروردین 22 نیسان هشتم موعد پِسَح - یُوم طُووْ (تعطیل دینی)
جمعه 15 اردیبهشت 14 ایار پِسَح شِنی – هیلولای رَبی مِئیر بَعَل هَنِث
سه‌شنبه 19 اردیبهشت 18 ایار لَگ باعُومِر - هیلولای رَبی شیمعُون بَریوحای
جمعه 5 خرداد 6 سیوان اول موعد شاووعُوت (عید هفته‌ها) - یُوم طُووْ (تعطیل دینی)
شنبه 6 خرداد 7 سیوان دوم موعد شاووعُوت - یُوم طُووْ (تعطیل دینی)
پنجشنبه 15 تیر 17 تَموز تَعنیت (روزه‌ی) هفدهم تَموز
پنجشنبه 5 مرداد 9 آو تَعنیت (روزه‌ی) نهم آو
جمعه 24 شهریور 29 اِلول آدینه‌ی رُوش‌هَشانا - هَتارَت نِداریم
شنبه 25 شهریور1402 1 تیشری5784 اول رُوش‌هَشانا – آغاز سال 5784 عبری– یُوم طُووْ (تعطیل دینی)


درگذشت دکتر ناصر تکمیل همایون
ناصر تکمیل همایون

دکتر ناصر تکمیل‌همایون، استاد پژوهشکده‌ی مطالعات اجتماعی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بود که دوره‌ی کارشناسی فلسفه و علوم تربیتی و کارشناسی‌ارشد علوم اجتماعی را در دانشگاه تهران گذراند و دو دوره‌ی دکترای تاریخ و دکترای جامعه‌شناسی را در دانشگاه پاریس به پایان برد. وی که به زبان عبری و منابع عبری زبان نیز تسلط داشت، علاوه بر ده‌ها اثر تاریخی-فرهنگی، مولف دو کتاب ارزشمند اودلاجان (عودلاجان- 1393) و محله‌ی کلیمیان تهران (1395) است که در آن به گفت‌وگو با ساکنان یهودی قدیمی محله کلیمیان پرداخته و درهم‌تنیدگی زندگی و همزیستی مسالمت‌آمیز مسلمانان و یهودیان ایرانی با یکدیگر را نشان داده است. این استاد این جامعه‌شناسی و تاریخ‌نگاری متولد ۱۳۱۵، در 25 آبان 1401 درگذشت. جامعه‌ی کلیمیان ضمن پاسداشت تلاش‌های فرهنگی این استاد بزرگوار، فقدان او را به خانواده و جامعه‌ی دانشگاهی و فرهنگی ایران تسلیت می‌گوید.


مقام اول کیوکوشین کاراته برای نوجوان کلیمی
"مهرزاد پنیاس رفیع" ورزشکار نوجوان کلیمی، موفق به کسب مقام اول مسابقات قهرمانی کشوری در رشته کیوکوشین شد. خاطرنشان می‌سازد این نونهال افتخارآفرین کلیمی، در یک خانواده کاملا ورزشی پرورش یافته است.
پدر مهرزاد در رشته بدنسازی و بادی بیلدینگ فعالیت داشته‌ است. مادر وی، نگار نقره‌ییان دارای کمربند مشکی در رشته کیوکوشین کاراته و در شرف گرفتن دان ۲ می‌باشد‌ و مهیار، برادر مهرزاد نیز در سن ۱۷ سالگی در شرف گرفتن کمربند مشکی تکواندو است. 

کیوکوشین کاراته پیناس رفیع

 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید