انجمن کلیمیان تهران
   

گزارش کمیته کشروت

   

دکتر فرزین فرنوشـی

تیر93
 

چشم اندازهای آینده وضعیت کشروت غذایی جامعه کلیمیان»

ماهیت قوانین نظارت و کنترل بر مواد غذایی مصرفی کلیمیان به صورتی بوده است که همواره شرایط خاصی را برای اجرا طلب کرده است و با توجه به صنعتی شدن هر چه بیشتر تولیدات غذایی و ماشینی شدن آنها احتیاج به یک تغییر در جهت علمی شدن این فعالیت ها ضروری شده است.
به طور مثال طی سال های نه چندان دور خانواده های همکیش برای تهیه گوشت مورد نیاز خود مستقیماً به دامداری ها و یا مرغداری ها مراجعه می کردند و نسبت به خرید گوشت خود اقدام می نمودند، چند خانواده در این خرید شریک می شدند و زنان خانه دار فرصت بیشتری برای عمل آوری و آماده سازی شرعی گوشت داشتند و به علاوه از نظر اقتصادی به صرفه بود و زمان چندانی برای انجام آن نیاز نبود
و ...
البته خانواده هایی هم به طور مستقیم از فروشندگان مواد غذایی پروتئینی گوشت قرمز و سفید مورد نظر خود را تهیه می کردند و ...
با توجه به زندگی ماشینی و شرایط متفاوت فرهنگی و اقتصادی و دلایل متعدد دیگر در طی زمان خانواده ها دچار تغییرات بیشتری شدند و مشکلات شهرنشینی باعث شد که بسیاری از فعالیت های مردم دچار تغییرات شوند به طور مثال با توجه به توسعه شهرها و مشکلات مربوط به ترافیک و شلوغی ناشی از جمعیت و ... زمان بیشتری در شبانه روز تلف می شد و از طرفی حضور زنان در فعالیت های اجتماعی و یا افزایش درصد اشتغال زنان باعث شد که الگوی غذایی مردم به ناچار دچار تغییراتی شود و البته نسل حاضر هم مانند مادران و نسل های قبلی خود نیستند و از نظر فرهنگی شرایط متفاوتی دارند و ...
در حال حاضر حتی برخی از خانواده ها بیشتر از غذاهای مدرن و اصطلاحاً فست فود استفاده می کنند و از طرفی زنان کمتر فرصت می کنند زمان خود را در آشپزخانه بگذرانند!
جمیع موارد گفته شده و مسائل دیگری که ذکر آنها در این مقاله نمی گنجد همکیشان ما را به سمت تغییر ذائقه حرکت داده است و یا به نحوی مجبور ساخته است.
در حال حاضر کمتر کسی فرصت می کند برای خرید گوشت یا مرغ به خارج از شهر برود و مردم حتی ترجیح می دهند گوشت آماده را در منزل تحویل بگیرند. سبد مصرفی خانواده ها تغییر کرده است و به طور مثال جوانان چندان تمایلی به مصرف غذاهای سنتی ندارند و این غذاها به تدریج از چرخۀ غذایی خارج می شوند ...
درک این تغییرات و هماهنگی مناسب با ذائقۀ مردم و تطبیق با آن، تولیدکنندگان و فروشندگان مواد غذایی را در شرایط متفاوتی قرار داده است و واکنشی هوشیارانه را از طرف آنها می طلبد، از طرفی حضور جوانان و علی الخصوص با رشته های مرتبط غذایی در این زمینه الزامی است و بازار مناسبی هم برای فعالیت آنها مهیا می باشد. انجمن کلیمیان تهران به دلیل نداشتن کادر تخصصی لازم و به علاوه تغییر هیئت مدیره آن در فواصل کوتاه قادر به حضور مستمر در این زمینه و یا اجرای پروژه های مربوطه نیست و تنها اقدامات حمایتی و پشتیبانی از این فعالیت ها به عمل می آورد که البته این امر از قدیم الایام هم مرسوم بوده است و از طرفی اقدامات عملی سابق انجمن نظیر تأسیس کشتارگاه به دلایل گفته شده در بالا موفق نبوده است.
با توجه به جمیع شرایط گفته شده، چشم انداز متفاوتی در این زمینه پیش روی ما قرار دارد و از طرفی نیازهای مردم هم همواره وجود داشته است و تطبیق با این شرایط به نفع فروشندگان ما می باشد. نیاز جامعۀ ما حضور بیشتر جوانان و ترجیحاً با تحصیلات مرتبط می باشد تا مطابق با تغییرات جامعه شرایط بهتری را به مرور زمان در این زمینه ایجاد کنند و با رفع نقص های موجود فعالیت های خود را به سمت جلو حرکت دهند.
اما در صورتی که چنین اتفاقی نیفتد باید انتظار داشت که به مرور زمان و طی سال های آینده جامعه ما با مشکلاتی در این زمینه مواجه شود و علاوه بر حرکت نکردن در زمینۀ صنعتی شدن منتظر بازگشت هر چه بیشتر به بازار سنتی باشیم و این امر به نفع عامه مردم نبوده و مشکلاتی ایجاد می کند.
بنابراین کمیته کشروت از عموم جوانانی که مایل به شرکت در این فعالیت ها هستند دعوت می کند با توجه به نیاز جامعه و آحاد مردم به شیوه ای مناسب و با استفاده از تجربۀ افراد کارشناس با ورود به این عرصه علاوه بر خدمت به جامعه خود فعالیت اقتصادی مناسبی را نیز برای خود فراهم کنند.

فرصت های شغلی مورد نیاز جامعه کلیمیان تهران در مورد کشروت

1. ناظــر کشــروت :
رستوران ها، جشن ها، مراسم مختلف، تورهای گردشی و مسافرتی، مراسم برگزار شده در سالن های مختلف، استفاده از آشپزهای حرفه ای برای مراسم شخصی، پخت مصا، تولید سوسیس و کالباس، مرغ و گوشت آماده و ... همه نیاز به حضور ناظر کشروت از نظر کنترل شرایط تهیه مواد غذایی، کنترل استفاده از مواد افزودنی، نظارت بر عمل آوری و پخت و پز و رعایت قوانین شرعی در موارد مختلف دیگر دارد. در حال حاضر این موارد توسط افراد معتمد تلمود تورا و کمک و نظارت آنها انجام می شود اما با توجه به نیاز جامعه، کسانی که موفق به یادگیری قوانین شرعی در این مورد شوند و مایل به فعالیت در این زمینه باشند به عنوان «ناظر حرفه ای کشروت» می توانند علاوه بر شغلی مناسب در کمک به حفظ قوانین شرعی در جامعه مؤثر باشند.

2. حیکا کننده گوشت : آماده سازی گوشت برای مصرف جامعه کلیمیان تابع قوانین به خصوصی می باشد که اجرای دقیق آنها و حساسیت زیاد جامعه در این مورد از قدیم الایام مورد توجه جامعه بوده است اما در حال حاضر به دلیل شرایط و مشکلات مختلف، همه بانوان قادر به انجام چنین کاری نیستند و به علاوه رستوران ها و تالارهای جشن به طور مداوم از مشتریان گوشت آماده پخت (حیکا و نمک شده) می باشند. در حال حاضر مقداری از این نیاز توسط شهرستان ها و مقدار دیگری توسط افراد جامعه که در این زمینه مهارت دارند و تعلیم دیده اند صورت می گیرد اما در صورتی که افرادی جوان و فعال بتوانند با طی آموزش های لازم قابلیت انجام چنین فعالیتی را فرا گیرند قطعاً زمینۀ شغلی فراهم بوده و درآمد مکفی برای آنها فراهم می باشد.

3. تهیه کننده محصولات کاشر کارخانه ای : استفاده از افزودنی ها و مواد با منشاء حیوانی در برخی از مواد غذایی مانند بعضی از شکلات ها و شیرینی ها و کیک و بیسکویت و انواع لبنیات، استفاده آنها را از نظر شرعی برای همکیشان ممنوع می سازد خوشبختانه بعضی از این مواد که بیشتر مورد نیاز جامعه هستند مانند: پنیر، پنیر پیتزا و .... در حال حاضر تهیه می شوند، اما در صورتی که افرادی مایل به فعالیت در این زمینه باشند می توانند پس از طی آموزش های لازم در این زمینه فعالیتی مناسب با وضعیت جامعه داشته باشند. 
 

 

 

 


 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید