انجمن کلیمیان تهران
   

سلیم شالوم

   

 

تهیه و تنظیم : الهام یعقوبیان
خرداد 1378

معرفی کوهنورد یهودی، سلیم شالوم
سلیم شالمکوه نمادی است از ایستادگی، صلابت و غرور. مشاهده ی عظمت کوه های سر به فلک کشیده به آدمی می نمایاند که تا چه حد در برابر هستی خرد و ناچیز است. میل به صعود همواره در نهاد بشر وجود داشته است. شاید از آن رو که نظاره ی زمین از بلندا حس غرور و اعتماد به نفس را در او تقویت می کند و شاید بالا رفتن، نزدیک شدن به معبود ر برای او تداعی می کند.
کوهنوردی و تماس با طبیعت بهانه ای برای دستیابی به این اشتیاق است. کوهنورد با عزم و اراده قدم بر می دارد. موانع را پشت سر می گذارد تا به مقصود رسد. ایستادن در اوج و نگریستن به پشت سر، به انسان آرامش داده، او ر برای غلبه بر مشکلات زندگی آماده می سازد. این ورزش مفرح، نه تنها باعث تقویت قوای جسمانی می شود که به تغذیه روح نیز می پردازد. برای آشنایی بیشتر ب این ورزش، بر آن شدیم در این شماره به معرفی یکی از افتخارات جامعه در رشته کوهنوردی آقای "سلیم شالوم" بپردازیم.
• آقای شالوم، چه انگیزه ای باعث شده که رشته ی کوهنوردی را انتخاب کنید؟
حدود هفده سال پیش با یکی از دوستان به کوه شیر پلا توچال رفتم. همان جلسه جذب طبیعت و کوه شدم و تصمیم گرفتم این ورزش را دنبال کنم.
• این ورزش را از چه سالی آغاز کردید و از چه زمان آن را به صورت حرفه ای دنبال نمودید؟
سال 1362 با عده ای از دوستان آن را شروع کردم و تا سال 1364 همراه با عده ای از کوهنوردان از قله های سبلان، دماوند و کوه های البرز مرکزی صعود کردم. اما کار حرفه ای من از سال 68 شروع شد.
• لطفا در مورد سوابق و مسئولیتهای فعلی خود برای خوانندگان بگویید.
سال 1369 به علت ضروریات در امر کمک به حادثه دیدگان کوهستان، دوره ی آموزشی را در این زمینه گذراندم. سپس مسئول روابط عمومی شدم. بعد از آن مسئولیت تشکیلات و معاونت کمیته فنی را تقبل کردم و از سال 1374 تا حال، مسئول کمیته امداد و نجات در باشگاه کوهنوردی می باشم. به علاوه به عنوان مربی رسمی تربیت بدنی و فدراسیون کوهنوردی، کلیه ی رشته های علمی و تئوری کوهنوردی را تدریس می کنم و در یک شرکت توریستی هم مسئول کوهنوردی می باشم.
• شما در رشته های دیگر کوهنوردی هم فعال هستید. لطفا در این مورد توضیح دهید.
بله. در پاییز 1364 دوره کار آموزی سنگ نوردی را زیر نظر مربیان فدراسیون کوهنوردی گذراندم و در سال 1370 موفق به گذراندن دوره ی داوری اسکی در فدراسیون اسکی کشور شدم. از سال 66 تا 67 به عضویت رسمی گروه کوهنوردی و اسکی دماوند در آمدم. در همین سال کار آموزی صعود از یخ و برف تکنیکی را با رتبه دوم گذراندم. به طور کلی در تمام رشته ها فعالیت دارم.
• تا به حال به چه مقامهایی دست یافته اید؟
در مسابقه سنگ نوردی مقام سوم را کسب کردم و در صعودهای بین المللی چندین مدال و تقدیرنامه توسط باشگاه فدراسیون کوهنوردی دریافت کرده ام.
• از صعودهای مهم و فنی خودتان بگویید.
در سال 1365 از دماوند شمالی، در سال 1366 از کوه "ناظر" و سال بعد از علم کوه صعود کردم. در سال 1368 به همراه فدراسیون و تیم های خارجی یک صعود بین المللی به دماوند داشتیم. سال بعد از آن صعود زمستانی "یال سرداغ" در شمال غرب را تجربه کردم. سال 1371 اولین صعودمان از "شاه البرز" و تراورس آن به شمال قله بود و سال 1375 دماوند غربی را طی کردیم که تمامی این صعودها در فصل زمستان صورت گرفت. به همین دلیل یکی از صعودهای مشکل من بود. صعودهای فنی دیگر یکی تابستان سال 1368 از دیواره علم کوه و یخچال "کسره داغ" است و در پاییز 1372 از طریق مسیر بسیار دشوار و فنی دیواره ی یخی "دره بخار"، از دماوند صعود کردیم. به علاوه هفتاد بار از شانزده مسیر مختلف و در فصل های متفاوت به دماوند صعود کرده ام و در اکثر برنامه ها مسئولیت تیم با من بوده است.
• پس از هر صعود چه احساسی دارید؟ و به طور کلی عقیده شما در مورد تشابه کوهنوردی و زندگی چیست؟
اوایل بعد از هر صعود احساس غرور می کردم ولی حال این ورزش با من عجین شده. آنقدر جذب آن شده ام که اگر یک هفته کوه نروم مثل کمبود آب و اکسیژن آن را احساس می کنم. عشق به طبیعت، چطور بگویم، مثل خون در شریان من جریان دارد. در این زندگی ماشینی، کوه رفتن خستگی را از من دور می کند و برای هفته آینده آماده می سازد.
• آیا شم برای آینده برنامه ی خاصی در نظر دارید؟
من تا امروز از اکثر یخچال ها، دیوارها و کوه های معروف کشورمان صعود کرده ام. هدفم اگر خد.ا بخواهد صعود از هیمالیا و قله اورست است.
• تا به حال چندین مقاله و کتاب در مورد کوهنوردی با نام شما به چاپ رسیده است. لطفا در مورد نوشته هایتان بیشتر توضیح دهید.
من نویسندگی را از سال 1373 با نوشتن مقالاتی در مورد مطالب کوهنوردی مثل آموزش، کروکی، خطرات، امداد و نجات و پزشکی در بولتن کوهنوردی شروع کردم. بعد از آن با مجلات کیهان ورزشی، دنیای ورزش و مجله کوه همکاری کردم. در سال 1376 اولین اثرم به صورت کتاب با نام "آنچه یک کوهنورد باید بداند و راهنمای صعود به قله های ایران" با همکاری یکی از دوستان به چاپ رسید که با استقبال خوبی رو به رو شد و آقای خاتمی، رئیس جمهور محترم متن تشکری جهت اولین اثر به اینجانب تقدیم داشتند.
• به عنوان عضوی از جامعه ی کوهنوردی برای علاقه مندان به این ورزش چه توصیه ای دارید؟
پیشنهاد می کنم، جوانان علاقمند به این رشته، با آموزش صحیح این ورزش انسان ساز را شروع کنند. کوهنوردی با وجود جذابیتهای زیاد، بدون تجربه کافی، آمادگی جسمانی، تمرین تجهیزات کافی، فقط به استقبال خطر رفتن است. پس بهتر است با مطالعه و تجربه، از حوادث ناگوار جلوگیری کنند.
• آینده ی ورزش کوهنوردی را در ایران چگونه می بینید؟
خوشبختانه ورزش کوهنوردی در ایران علاقمندان زیادی پیدا کرده است. فدراسیون هم با حمایت دولت امکانات خوبی در اختیار دوستداران این ورزش قرار داده است. مربیان خوب خارجی هم با ما همکاری می کنند و فقط از نظر وسایل فنی در مضیقه هستیم. سال گذشته برای اولین بار یک تیم ایرانی از اورست صعود کرد. من آینده امیدوار کننده ای ر برای این ورزش می بینم.
• شما فرمودید در یک شرکت توریستی، مسئول کوهنوردی هستید. این برنامه ها به چه صورت است؟
توریست ها با ویزای بیست و دو روزه وارد ایران می شوند. ما برنامه ها را به صورتی تنظیم می کنیم که آنها علاوه بر کوهنوردی از اماکن دیدنی کشورمان هم بازدید کنند مثل اصفهان، شیراز و جاهای دیگر. و برای این کار امکاناتی مثل مترجم، مسئول تدارکات، راننده، راهنمای شهری، راهنمای کوه هم داریم.
• در حال حاضر برنامه ی شم برای همکیشان و علاقه مندان به این رشته چیست؟
من به دو شکل آماده همکاری با علاقمندان هستم. اول از طریق ارائه سلسله مقالات مربوط به کوهنوردی در نشریه ی بینا و دیگر تشکیل کلاسهای آموزشی تئوری و عملی به آنها با هماهنگی نهادهای وابسته به انجمن کلیمیان.
با تشکر از اینکه وقت گرانمایه خود را در اختیار ما گذاشتید، برایتان آرزوی پیروزی و بهروزی داریم.
مقالات مرتبط:
اولین کوهنورد ایرانی یهودی بر قله کاتماندو
گزارش یک برنامه کوهنوردی به همراه چهار کوهنورد و توریست فرانسوی



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید