انجمن کلیمیان تهران
   

نژاد پرستي در ميدان ورزشي

   

 

هارون يشايايي
دي 83

     قيافه زشت نژاد پرستي در ميدان هاي ورزشي            

 

 قلمرو تمدن اسلامي هرگز بستر تفكر نژادپرستانه نبوده است.  نژادپرستي ميراث بخش هاي منحط و ارتجاعي تمدن غرب است

Nejad Parasti -نژاد پرستیدر آبان ماه امسال فرصتي كوتاه براي مسافرت به اروپا پيش آمد - بديهي است آدمي از نوع من نسبت به آن چه از لحاظ اجتماعي و سياسي در اروپا يا هر كجاي دنيا مي‏گذرد حساسيت بيشتري داشته باشد- حقيقت اين است كه در شكل‏گيري شخصيت و انديشه نويسنده از دوران نوجواني تا امروز موارد يا مسائلي كه نشان از تعصبات و تفاوت‏ها و ستم‏هاي نژادي، ملي، قومي، مذهبي و طايفه ‏اي يا طبقاتي قابل درك بوده، بيشتر از ساير مسائل تاثير داشته است. در اين مسافرت در تماس‏هاي متعدد و ملاقات‏هاي گوناگون دريافتم كه غول فاشيزم در اروپا يا اين كه جان آخر را مي‏كَند و يا مي‏خواهد امكان زندگي دوباره پيدا كند، ...! البته اميد همه مردم شريف دنيا آن است كه فاشيزم در اشكال مختلف به پايان راه رسيده و توسط مردم بيدار جهان در گورستان تاريخ دفن شود. اما با خوش‏بيني نمي‏توان وقايعي را كه پيرامون انسان مي‏گذرد بي‏اهميت دانست. به قولي كاخ ستم از ابتدا چنين بلند و عظيم نبود، در طي زمان هر كسي بر آن خشتي اضافه كرد. آن چه با خوانندگان عزيز در ميان مي‏گذارم خشتي از بناي عظيم ستم نژادپرستي است.

***

در آخرين بازي تيم‏هاي فوتبال اسپانيا و انگليس در ماه نوامبر 2004 تعصبات بيمارگونه نژادپرستي چهره زشت خود را در ورزشگاه برنابئو شهر مادريد پايتخت اسپانيا نشان داد فريادهاي نژادپرستانه تماشاگران فوتبال در ورزشگاه برنابئو اولين مورد از تظاهرات نژادپرستانه نيست. در اروپا مدتي است تبليغات نژادپرستانه عليه مسلمانان، سياهان و يهوديان و رنگين‏پوست‏ها آغاز شده است.

در بازي انگليس و اسپانيا هرگاه يك بازيكن سياه‏پوست پا به توپ مي‏شد از سوي تماشاگران با الفاظ زشت از قبيل ميمون مورد خطاب واقع مي‏شد و ركيك‏ترين كلمات در مورد او به كار مي‏رفت. از سياه‏پوستان گذشته غير سفيدپوستان نيز مورد تعرض بودند، تماشاگران ورزشگاه مادريد حتي بازيكناني مثل «روبرتو كارلوس» سياه‏چرده را مورد توهين و تحقير قرار مي‏دادند.

توجه به اين نكته ضروري است كه موج نژادپرستي از تبليغات گروه‏هاي نئونازي در اروپا سرچشمه مي‏گيرد. رفتار اروپائيان با مهاجراني كه به هر دليل و تحت شرايطي بسيار سخت خود را به اروپا رسانده‏اند چنان غيرانساني است كه هيچ نشانه‏اي از قانون اساسي حقوق بشر در آن نمي‏توان يافت. جالب اين كه در روز مسابقه اسپانيا و انگليس (22 نوامبر2004) تماشاچيان بر ميله‏هاي ورزشگاه پارچه نوشته‏اي نصب كرده بودند كه روي آن نوشته شده بود، «جلوي مهاجران را بگيريد، تا كي مي‏خواهيد آنها را، راه دهيد....؟ تا كي مي‏خواهيد به آنها فرصت دهيد، تا فرهنگ ما را از بين ببرند، اسپانيا بپاخيز!»

اين نگاه نژادپرستانه در فرانسه، انگليس، آلمان و بعضي ديگر از كشورهاي اروپائي هر روز بيشتر شايع مي‏شود. تبعيض و تعصبات نژادي فقط به موضوع سياه‏پوستان خلاصه نمي‏شود. اين روزها تعرض به مسلمانان در كشورهاي اروپائي و امريكا شكل سازمان يافته گرفته است.

در هلند به بهانه مبارزه با تروريسم مساجد مسلمانان را به آتش مي‏كــشند و در فــرانسه هجـوم بر ضد غــيرسفيدپوسـتان فرانسوي مخصوصا مسلمانان خيلي عادي شده است، كه البته يهوديان فرانسه را نيز شامل مي‏شود. گروه‏هاي نــئونازي در شــهرهاي مختلف به كنــيساها و قبــرستان‏هاي يــهوديان تعرض مي‏كنند و گوشه به گوشه نشان صليب شكسته هيتلري‏ها را ترسيم مي‏كنند و تشكيلات ويرانگر از نــوع نـــازي‏ها بـوجــود مي‏آورند. پــيداست كـــه متاسفانه در جهان امروز فاشـــيزم در شـــكل‏هاي مختلف خودنمائي مي‏كند، البته نمي‏توانيم باور كنيم كه در عصر ارتباطات گسترده، جهاني شدن اطــلاعات و تــوسعه دمــوكراسي فاشيست‏ها بتوانند دوباره مردم دنيا را فريب دهند و آتش جنگ را شعله‏ور سازند، مردم جهان آگاه‏تر از آن هستند كه تسليم تبليغات ديوانه‏وار فاشيست‏ها شوند.

اگر امروزه به موضوع تظاهرات نژادپرستانه در استوديوم‏هاي ورزشي اهميت داده مي‏شود، به خاطر آن است كه تاريخ و جهانيان فراموش نكرده‏اند كه در جريان مسابقات المپيك 1936 كه در برلين برگزار شد، هيتلر حاضر نشد به برنده مسابقه دو صد متر كه يك سياهپوست امريكائي بود دست بدهد و جايزه او را روي ميزي كه در كنارش بود گذاشت و بيشترين كينه خود را به سياهپوستان و يهوديان نشان داد. و اين يكي از نشانه‏هاي جنگ جهانسوز دوم جهاني بود كه بروايتي بيش از 40 ميليون نفر در آن كشته شدند.

اگر تماشاگران اسپانيايي تحريك مي‏شوند كه فوتباليست‏هاي سياه‏پوست را دشنام بگويند و تحقير كنند، بر اين پايه است كه مربي تيم اسپانيا «لوئيس آراگونس» بازيكن سرشناس خود «خوزه انتدينوري يس» را در حضور ساير بازيكنان و افراد حاضر در رخت‏كن و قبل از شروع بازي خطاب كرده و مي‏گويد

«تو بايد با بازي خوب خود ثابت كني كه از آن احمق سياه‏پوست بهتري» منظور مربي تيم اسپانيا از احمق سياه‏پوست «تيري هانري» بازيكن سياه‏‏پوست فرانسوي است كه از قضا با «انتوينوري يس» در تيم آرسنال انگلستان همبازي است.

در گوشه و كنار جهان وقايع ديگري، علائم بروز فاشيست را آشكار مي‏سازد. به طور مثال: در رفتار سربازان آمريكايي در عراق نيز نشانه‏هاي نژادپرستي كاملا مشهود است، شكنجه‏هاي اعمال شده در زندان ابوغريب و آن چه در فلوجه و بغداد مي‏گذرد گذشته از ماجراجويي‏هاي جنگي ديدگاه‏هاي نژادپرستانه مذهبي، قومي، نژادي سربازان و فرماندهان ارتش آمريكا را منعكس مي‏سازد.

نظاميان ارتش اسرائيل در مناطق اشغال فلسطين با ردم فسطين به شيوه فاشيستهاي هيتلري رفتار مي‏كنند و به اعتراض مردم جهان اعتنا نمي‎كنند.

از طرف ديگر نيز افراطيون فلسطيني با نگاهي كينه‏توزانه غيرنظاميان اسرائيلي را نشانة انفجارهاي بي‏رحمانه قرار مي‏دهند.

با اين همه به نظر مي‏رسد اگر مردم جهان اعم از سفيد يا سياه، يا زرد و يا رنگين پوست و اديان و اقوام گوناگون در مقابل گروه‏هاي نوخاسته نئونازي و ديگر جريانات فاشيستي اقدام كنند و آنها را رسوا نمايند، امكان نخواهد داشت كه فاشيزم جان بگيرد و جهان را بار ديگر به ويرانه تبديل كند



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید