انجمن کلیمیان تهران
   

پنجره ی دانایی

   

 

دوریتا معلمی
کارشناس ارشد روانشناسی
بهار 1396


پس پنجره دانایی را به روی خود بگشاییدجامعه کلیمیان جامعه ای است کوچک در دل یک جامعه بزرگ و اگر دقت کرده باشید در بسیاری از موارد موجی که به پهنه جامعه اکثریت برخورد می کند ظرف چند سال دامنگیر جامعه کوچک ما نیز می شود. این موج می تواند شامل رفتارهایی با ویژگی های مثبت و یا منفی باشد. مانند شیوع مصرف مواد مخدر، به دنیا آوردن فرزندان متعدد و یا رواج سیستم تک فرزندی، شاغل شدن زنان، شیوع روابط خارج زناشویی، طلاق و این اواخر ازدواج مجدد مطلقه ها، .... .
در این میان آنچه که مدتی است توجه انجمن کلیمیان ( به عنوان ارگانی برای مراجعه زوجین جهت درخواست طلاق)، سازمان بانوان کلیمی (به دلیل ارتباط و تاثیرگذاری بر حداقل یکی از زوجین) و نگارنده (به عنوان کارشناس) را به خود جلب کرده مسئله طلاق است.
در اکثر موارد دیده شده زمانی که زوجین (و یا حداقل یکی از آنها) به ارگان های مربوطه مراجعه می کنند، درست یا غلط به پایان راه رسیده اند و دیگر نه انگیزه، نه احساس و نه تمایلی برای ادامه زندگی ندارند. در واقع آنها به ارگان های مربوطه مراجعه می کنند نه به این دلیل که مشکل برطــرف


شود بلکه برای توجیه اعضا مبنی بر اینکه تصمیمشان را گرفته اند. و به درستی که در این شرایط کمک کردن و یا بهتر است بگویم قانع کردن زوجین برای دادن فرصتی به یکدیگر در جهت رفع مشکل به صورت کارشناسانه اگر نه غیر ممکن ولی بسیار سخت می باشد.
بنابراین طرحی ریخته شد تا به زوجین ازدواج کرده در هر مرحله از زندگی و به ویژه زوج های در آستانه ازدواج، آموزش هایی ارایه شود تا از رسیدن به نقطه بحران جلوگیری به عمل آید.
این دوره آموزشی در قالب 6 جلسه 3 ساعته هفتگی خواهد بود که زوجین طی 5 جلسه با مهارت هایی مانند مدیریت خشم، گفتگوی موثر، اصول مذاکره و حل تعارضات زناشویی، مدیریت روابط با خانواده های پدری و اصول کلی روابط جنسی آشنا شده و یک جلسه نیز در اختیار کارشناس مذهبی خواهد بود.
عناوین و موضوعات فوق حاصل بحث و گفتگو طی جلسات متعددی است که با مسوولین مربوطه برگزار شده و به نظر جزو اصلی ترین و بارزترین دلایل اختلافات زناشویی می باشد. در این راستا برای بهره برداری هرچه بیشتر همکیشان عزیز از آموزش، نکات زیر نیز مد توجه قرار گرفته است:
در حال حاضر ترجیحا کارشناسان کلیمی اداره کننده کلاس ها خواهند بود که با توجه به فرهنگ جامعه، آموزش ها ارایه شود و همچنین محتوای آموزشی با رعایت چهارچوب و اصول دین یهود خواهد بود.
و ضمنا امید است که در آینده نزدیک با کمک انجمن کلیمیان اجرای طرح برای زوجین در آستانه ازدواج اجباری شود.
(در اینجا بر خود لازم می دانم که از سازمان بانوان کلیمی برای ارایه و پشتیبانی از اجرای طرح تشکر و قدردانی نمایم).

و سخن آخر:
اگر نمی دانید با خشم خود چه کنید، اگر خشمتان مانع از گفتگوی شما و همسر/نامزدتان می شود و یا اگر خشم خود را فرو می خورید و فقط سکوت می کنید،
اگر جزو آن دسته از زوج هایی هستید که معتقدید «حرف همدیگر رو نمی فهمیم» و یا «تا با هم حرف می زنیم کارمون به دعوا کشیده می شه» ،
اگر در برابر مسایلی که پیش می آید
نمی توانید به تفاهم و یک نقطه اشتراک برسید،
اگر با خانواده های پدری خود و همسر/ نامزدتان مشکل دارید و نمی دانید چگونه محترمانه مانع دخالت آنها در زندگیتان شوید،
و اگر در مورد رابطه جنسی اطلاعات کمی دارید و صرفا آنرا یک رفتار مکانیکی و غریزی می دانید و یا پس از گذشت سال ها دیگر آن شور و هیجان را از دست داده اید،
زمان آن است که از دنیا عقب نمانده و با شرکت در کلاس ها حداقل آگاهی و مهارت را کسب کنید.
ما یک بار به دنیا می آییم و معمولا یک بار ازدواج می کنیم. قرار نیست تمام عمرمان در ناآگاهی و کم دانی و نتیجتا ناخرسندی سپری شود. حیف است که همیشه درگیر تنش درمهم ترین رابطه زندگی مان باشیم.


پس پنجره دانایی را به روی خود بگشایید

 

 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید