انجمن کلیمیان تهران
   

نشست «پيروان اديان الهی» برگزار شد

   

بهمن 86


نشست «پيروان اديان الهی» به مناسبت دهه‌ی فجر مبارك انقلاب اسلامی، به همت مركز گفت‌وگوی اديان الهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، 17 بهمن‌ماه سال‌جاری در محل اين سازمان برگزار ‌‌شد.
در اين نشست كه در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار ‌‌شد، دكتر «مهدی مصطفوی»، مشاور رئيس‌جمهور و رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت‌الاسلام‌والمسلمين دكتر«علمی»، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان، دكتر «رسولی‌پور»، سرپرست مركز گفت‌و‌گوی بين اديان الهی اين سازمان و هم‌چنین جمعی از رهبران و شخصيت‌های اقليت‌های دينی و نمايندگان آن‌ها در مجلس شورای اسلامی و دکتر سیامک مره صدق، رئیس انجمن کلیمیان و فرهاد افرامیان، مسئول کمیته‌ی فرهنگی انجمن کلیمیان، به نمایندگی از جامعه کلیمیان حضور داشتند.
در ابتدای اين نشست، دكتر «آرميك داوديان»، نماينده‌ی ارامنه در مجلس شورای اسلامی به ارائه‌ی سخن پرداخت.
وی منشأ بخش عظيمی از حقوق را مذهب دانست و افزود: «بشر برای زنده ماندن چون خود را محتاج به ديگران ديد و وجود خود را منوط به رعايت حقوق ديگران دانست، ملزم به رعايت حقوق ديگران شد و بخش عظيمی از قوانين و حقوق شهروندی و اجتماعی بشر در طول تاريخ، بر اساس قوانين مذهبی پايه‌ريزی شده است».


مره صدقدر ادامه‌ی اين نشست، دكتر «مره صدق»، رئيس انجمن كليميان تهران به ایراد سخن پرداخت. وی با تبريك ايام مبارك و فرخنده‌ی دهه‌ی فجر گفت: «اين ايام يادآور خوبی‌هاست؛ اما فقدان وجود امام بزرگ و بنيان‌گذار انقلاب اسلامی به عنوان يك خاطره‌ی تلخ و دردناك را به ياد می‌آوريم. امامی كه ارزش‌های توحيدی را برای ما به ميراث گذاشته است؛ اما وجود مقام معظم رهبری با راهنمايی حكيمانه خود، اين غم را از ما می‌زدايد و ما می‌توانيم با راهنمايی ايشان، به توسعه و جامعه‌ی مورد نظر انقلاب خود برسيم.»
اسقف اعظم «رمزی گرمو»، اسقف كليسای كلدانی تهران، ديگر سخنران اين مراسم بود.
وی گفت‌و‌گوهای بين اديان الهی را باعث شناخت بيش‌تر و احترام و همكاری بيش‌تر آن‌ها دانست و گفت: «اين گفت‌و‌گوها باعث می‌شود نسبت به اختلافاتی كه داريم، احترام قائل شويم.»
دكتر موبد «كورش نيكنام»، نماينده‌ی زرتشتيان در مجلس شورای اسلامی، ديگر سخنران اين مراسم بود. نیکنام ضمن تبريك به حاضران به مناسبت سالگرد پيروزی انقلاب اسلامی، گفت: «يكی از ويژگی‌های ارزشمند اين انقلاب، نزديكی اديان توحيدی به يك‌ديگر بود.»
«رسولی‌پور»، سرپرست مركز گفت‌و‌گوی بين اديان الهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز، با تبريك سالگرد روزهای پرخاطره‌ی دهه‌ی فجر و تشكر از حضورميهمانان در اين نشست، گفت: «مركز گفت‌و‌گوی بين اديان الهی اين سازمان، 15 سال است كه شروع به كار كرده و تنها نماينده‌ی رسمی گفت‌وگوی بين اديان جمهوری اسلامی ايران است.»
وی ضمن بيان فعاليت‌های گذشته‌ی اين مركز افزود: «ما با همكاری نمايندگان اقليت‌های مختلف داخل كشور، قصد داريم كه نشريه‌ای را به‌نام «گفت‌و‌گوی دينی» منتشر كنيم تا خلأهايی كه در اين زمينه وجود دارد، برطرف شود و اميدواريم كه در اين كار موفق باشيم.»
دكتر «علمی»، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ديگر سخنران اين نشست، ضمن تبريك ايام دهه‌ی فجر به حضار، گفت: «ما پيروان توحيد و اديان الهی به يك معنا، پسرعموی هم‌ديگر هستيم و پدر همه‌ی ما، حضرت ابراهيم (ع) هستند و بنابراين ما بايد هم‌ديگر را بهتر بشناسيم.»
رئيس سابق كالج اسلامی لندن، در ادامه‌ی سخنانش افزود: «ما بايد زمينه‌های همكاری را برای نوع بشريت، در زمينه‌های صلح جهانی، محيط زيست و ... به عنوان پيروان اديان الهی و به عنوان صاحبان معارف الهی و ميراث‌داران انبيا، به وجود بياوريم.»
دكتر مصطفوی، رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آخرين سخنران اين مراسم بود. وی نيز ضمن تبريك سالگرد پيروزی انقلاب اسلامی و تشكر از قبول دعوت ميهمانان گفت: «يكی از بركات انقلاب اسلامی اين بود كه ما پيروان اديان الهی، با هم گفت‌و‌گو كنيم و تجديد ميثاق و عهدی با هم داشته باشيم.»
مشاور ريس‌جمهور، عشق و محبت نسبت به هم‌ديگر را يكی از ويژگی‌های مهم ايرانی‌ها دانست و اظهار كرد: «لازمه‌ی زندگی و دليل حيات، عشق و محبت است كه به يك شی موجوديت می‌دهد.»
وی افزود: «دوست داشتن و در حد اعلای آن، عشق به بالاترين و زيباترين قدرت كه خداوند است، نقطه‌ی الهام و پيام مشتركی است كه باعث ارتقای انسانيت می‌شود و مراحل رشد انسان‌ها را فراهم می‌كند.»
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار كرد: «افتخار انقلاب اسلامی اين است كه سينه‌ی فراخ برای ابراز محبت نسبت به ديگران را دارد. ايرانی‌ها ثابت كرده‌اند كه اهل دوست داشتن ديگران هستند. ما بعد از انقلاب به هيچ كشوری حمله نكرديم و دست دوستی به سوی همه‌ی كشورها دراز كرديم.»
مصطفوی در پايان سخنان خود نیز گفت: «در اديان توحيدی، آن‌قدر كمالات و اشتراكات زياد است كه

نمی‌توان نقاط اختلاف كوچك را برجسته كرد.»

 


 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید